Stall Bidegård | Cajsa Soberon
15259
page-template-default,page,page-id-15259,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Cajsa Soberon

Mitt namn är Cajsa Soberon och jag är 18 år. Mitt stora intresse i livet är såklart hästar och här ute i Vallda på Stall Bidegård håller jag till med mina 4 hästar. Min ridkarriär satte fart redan i mammas mage och sedan fortsatte jag på Kungsbacka Ridklubb från att jag var 4 år.

Idag är det bara stora hästar som jag har i stallet men jag har tidigare varit väldigt aktiv på ponny. Jag hade ponnyer på tillridning och försäljning och detta är något som jag fortfarande håller på med.  Min första milstolpe i min karriär var när jag tog SM-guld 2011 på ponnyn Rinroe Rock It efter endast 2 månader tillsammans, efter detta tog jag ett stort steg i rätt riktning och många ponnyer och hästar har sedan dess kommit och gått i mitt liv. Vi alla har någon häst som vi alltid kommer ha våra speciella minnen för och för mig är detta den fantastiska ponnyn Bright Eyes som jag fick uppleva allt jag kunde drömma om innan det var dags för mig att ta nästa steg upp på dem stora hästarna.

När jag började som junior så var det som en helt ny värld och man var nu tvungen att slå sig fram bland dem äldre och rutinerade ryttarna men för mig blev detta bara en sporre att utvecklas ännu mer och bli lika bra som dem. Jag har stor hjälp utav min största inspirations källa, coach, tränare och mamma, ja hon är allt i ett kan man säga och utan henne hade jag aldrig varit där jag är idag.

Idag har jag som sagt 5 hästar i träning och tävling, allt från 4 år till 15 år. En snabb introduktion för er att ha koll på mina hästar. Vi börjar med min alldeles egna 5 åriga prinsessa, Ahnlay som varit hos mig i över 2 år och som jag utbildat tillsammans med mamma. Kaxa som hon kallas är efter Saint Amour, Cortez.

Fredo som jag ridit och tävlat i 3 år. Fredo är 13 år och ett stor röd kille med mycket motor och egna tankar om att varje gång han travar in på en bana så är det för att vinna.

Cointreau eller Cotten som han kallas är en 7-årig valack efter Christ-Wanderköning. Cotten är duktig men ganska skarp och kräver sin ryttare då han ofta ser spöken i hörnen och ibland måste kolla vilka som sitter i publiken om det är någon han känner.

Mitt nyaste tillskott är Cornelia som är en dam på 10 år som hoppar helt fantastisk och alltid gör sitt bästa. Cornelia är mycket bestämd och vill helst behandlas som den dam hon är.

Jag har ett stort team bakom mig och det är jag väldigt tacksam över, hästägare, sponsorer, tränare och framförallt mina föräldrar.

2011 blev jag profilryttare för Kingsland.